Muut tiedetapahtumat 


Taiteen kautta mielen ja luovuuden tutkimukseen (31.3.2014)

Mitä aivoissamme tapahtuu, kun opimme uuden käsityötaidon? Mikä on henkilökohtaisen oppimisprosessin merkitys luovassa työssä?  Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Suomen Akatemian ja Handling Mind -projektin järjestämässä yleisötilaisuudessa ja näyttelyssä 27.3.2014.

Nuoret pohtivat Vantaalla kansainvälisesti tärkeitä yhteiskunnallisia asioita (27.01.2014)

Euroopan nuorten parlamentti järjesti Vantaalla 10.- 13.1.2014 kansallisen istunnon, jossa olin mukana delegaatin roolissa. Istuntoon osallistui yli sata opiskelijaa useista eri maista, myös EU:n ulkopuolelta. Luvassa oli siis univajeen täyttämät neljä päivää pohtien kansainvälisesti tärkeitä yhteiskunnallisia asioita.

Filosofointia maailman rajoilla (02.08.2013)

Mistä elämä alkaa? Onko maailmasta löydettävissä luonnollisia rajoja? Kun Pekka Töpöhäntä syö tonnikalaa, missä vaiheessa tonnikala muuttuu osaksi Pekkaa? Tällaisia filosofisia kysymyksiä pähkäiltiin Puistofilosofia -tapahtumassa, joka järjestettiin Ikaalisissa 22. – 26.7.2013.
Millennium Youth Camp keräsi tieteestä kiinnostuneet nuoret yhteen (08.07.2013)

Ihon lämpöenergian käyttö sähköntuotannossa, vesinäytteitä keräävä mönkijä ja uusien elintarvikkeiden kehittäminen saivat tieteestä kiinnostuneet nuoret innostumaan Millennium Youth Campilla Helsingissä.

Tiedeleiriltä mahtavia kokemuksia ja kansainvälisiä kavereita (27.06.2012)

Noora Vainio osallistui Suomessa järjestetylle kansainväliselle tiedeleirille 9.-16.6.2012. Viikkoon mahtui kaikenlaista kivaa ja kiinnostavaa. Leiriltä lähdettiin kotiin monta kokemusta rikkaampana, mutta myös haikein mielin.
 

Tulevaisuuden tieteentekijät esittelivät osaamistaan MY Camp -gaalassa (21.06.2011)

Millenium Youth Camp 2011 kokosi yhteen matematiikasta, luonnontieteistä ja tekniikasta kiinnostuneita 16-19-vuotiaita nuoria 22 maasta. Leirin päätti gaala, jossa nuori  intohimo tiedettä kohtaan oli käsin kosketeltavaa.

 

Euroopan nuorten parlamentti visioi tulevaisuuttamme Helsingissä (16.02.2011)

European Youth Parliament Finland järjesti kymmenvuotisen toimintansa kunniaksi juhlaistunnon Helsingissä 10.–14.2.2011. Eurooppalaisella koululla kokoontunut monikansallinen nuorten parlamentti pohti Euroopan tulevaisuuden haasteita ja etsi ratkaisuja niihin. Nuoret miettivät mm. maatalouteen, maahanmuuttoon, kansalaisoikeuksiin, ilmastonmuutokseen, kulttuuriin ja koulutukseen liittyviä kysymyksiä.

Heurekan yleisötapahtumat (31.1.2011)

Talvisin, keväisin ja syksyisin Heurekassa on esitelmiä, luentoja, tapahtumapäiviä tai muita tieteeseen liittyviä tapahtumia. Tapahtumiin, joiden tietoja päivitetään näille verkkosivuille, on vapaa pääsy.

Nuorten Akatemiaklubi - uusi ulottuvuus tieteiden väliseen keskusteluun (22.04.2010)

Suomalainen Tiedeakatemia on aloittanut uuden toimintamuodon Nuorten Akatemiaklubin, jonka tavoitteena on lisätä nuorten tutkijoiden näkyvyyttä Suomen tieteessä. Pyrkimyksenä on tuoda nuorten tutkijoiden panos tieteitten väliseen keskusteluun ja lisätä tieteiden välistä ymmärrystä tutkijapiireissä.


Yliopistojen tiedetapahtumat

Suomessa järjestetään vuosittain useita tieteen yleisötapahtumia yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Alla on linkkejä yliopistojen ja yliopistokeskusten tapahtumakalentereihin, joista saat tietoa omalla paikkakunnallasi järjestettävistä tiedetapahtumista.


 
Yliopistokeskusten tapahtumat


 
Tutustu tieteeseen myös tiedekeskuksissa ja yliopistomuseoissa


 
Muita tieteen yleisötapahtumia


 
Ulkomailla kannattaa vierailla vaikkapa seuraavissa tapahtumissa

 

Lisätietoja

  • Järjestätkö tieteen yleisötapahtumaa? 
    Haluatko linkityksen tälle sivulle?
  • Ota yhteyttä:
    toimitus@tietysti.fi