Muut tiedetapahtumat 


Puistofilosofit purkivat uskonnon ja järjen vastakkainasettelua
(29.7.2014)

Uskontojen merkitys kasvaa niin maailmanpolitiikassa kuin länsimaisissa, maallistuneissa yhteiskunnissa. Mikä on uskontojen ja tieteen välinen suhde? Tätä pohdittiin Akatemian tutkijatohtori Juhana Toivasen johdolla Ikaalisten puistofilosofiaviikon tapahtumassa 23.7.2014.

 

Taiteen kautta mielen ja luovuuden tutkimukseen (31.3.2014)

Mitä aivoissamme tapahtuu, kun opimme uuden käsityötaidon? Mikä on henkilökohtaisen oppimisprosessin merkitys luovassa työssä?  Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Suomen Akatemian ja Handling Mind -projektin järjestämässä yleisötilaisuudessa ja näyttelyssä 27.3.2014.

Nuoret pohtivat Vantaalla kansainvälisesti tärkeitä yhteiskunnallisia asioita (27.01.2014)

Euroopan nuorten parlamentti järjesti Vantaalla 10.- 13.1.2014 kansallisen istunnon, jossa olin mukana delegaatin roolissa. Istuntoon osallistui yli sata opiskelijaa useista eri maista, myös EU:n ulkopuolelta. Luvassa oli siis univajeen täyttämät neljä päivää pohtien kansainvälisesti tärkeitä yhteiskunnallisia asioita.

Filosofointia maailman rajoilla (02.08.2013)

Mistä elämä alkaa? Onko maailmasta löydettävissä luonnollisia rajoja? Kun Pekka Töpöhäntä syö tonnikalaa, missä vaiheessa tonnikala muuttuu osaksi Pekkaa? Tällaisia filosofisia kysymyksiä pähkäiltiin Puistofilosofia -tapahtumassa, joka järjestettiin Ikaalisissa 22. – 26.7.2013.
Millennium Youth Camp keräsi tieteestä kiinnostuneet nuoret yhteen (08.07.2013)

Ihon lämpöenergian käyttö sähköntuotannossa, vesinäytteitä keräävä mönkijä ja uusien elintarvikkeiden kehittäminen saivat tieteestä kiinnostuneet nuoret innostumaan Millennium Youth Campilla Helsingissä.


Yliopistojen tiedetapahtumat

Suomessa järjestetään vuosittain useita tieteen yleisötapahtumia yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Alla on linkkejä yliopistojen ja yliopistokeskusten tapahtumakalentereihin, joista saat tietoa omalla paikkakunnallasi järjestettävistä tiedetapahtumista.


 
Yliopistokeskusten tapahtumat


 
Tutustu tieteeseen myös tiedekeskuksissa ja yliopistomuseoissa


 
Muita tieteen yleisötapahtumia


 
Ulkomailla kannattaa vierailla vaikkapa seuraavissa tapahtumissa

 

Lisätietoja

  • Järjestätkö tieteen yleisötapahtumaa? 
    Haluatko linkityksen tälle sivulle?
  • Ota yhteyttä:
    toimitus@tietysti.fi