Kuukauden tutkija

Tämän sivun jutuissa tutkijat kertovat omasta tutkimustyöstään, taustastaan ja myös tutkijan arjesta. Juttujen kautta voit tutustua tieteeseen tutkijan näkökulmasta.  
 
Miten tutkijat päätyvät tutkimaan jotakin tiettyä kohdetta, mikä herättää kiinnostuksen jotakin ilmiötä kohtaan? Nuorena syttyneestä kiinnostuksesta voi syntyä elämänmittainen työura. Tutkijat kertovat jutuissa omista kiinnostuksen kohteistaan, valinnoistaan ja reiteistään tutkijanuralle.

Tutkijat kertovat myös millaista on tehdä tutkimustyötä, mikä työssä on parasta ja toisaalta millaisia haasteita työssä on.


Esittelyssä kuukauden tutkija 

Taloustieteilijä ennakoi asuntomarkkinoiden kehitystä (9.4.2015)

Millaiset tekijät määrittävät asuntotarjontaa Suomessa? Miten verotus, energiamerkinnät ja lainarajoitteet vaikuttavat asuntomarkkinoilla? Muun muassa näihin kysymyksiin akatemiatutkija Elias Oikarinen etsii vastauksia. Hän tutkii asuntomarkkinoiden toimintaa taloustieteen näkökulmasta.

 

 


 

Aiemmat kuukauden tutkija -jutut

Antropologille on kertynyt tutkiessa kokemuksia, ystäviä ja adoptoituja sukulaisia   (3.3.15 13:34)
Päivi Hasu tutkii, miten erilaiset uskonnolliset maailmankuvat muokkaavat ihmisten arvoja sekä käsityksiä hyvästä elämästä ja kehityksestä. Juuri nyt hän keskittyy uskonnollistaustaisten järjestöjen ja tiettyjen kirkkojen kehitysprojekteihin Afrikassa.
Marko Huttula kaivaa uutta tietoa aineesta molekyylitasolla   (2.2.15 11:19)
Mikä innostaa ihmistä tutkimaan aineen pienimpiä hiukkasia? Mihin kaikkeen fysiikan kokeellista perustutkimusta voi hyödyntää? Oulun yliopiston fysiikan professori Marko Huttula valottaa aihetta laboratoriossaan.
Sota- ja evakkolasten kohtalot kiinnostavat tutkijaa   (7.1.15 10:48)
Akatemiatutkija Anna-Kaisa Arponen-Kuusisto päätyi tutkimaan sota- ja evakkolapsia osittain oman sukuhistoriansa kautta. Hän haluaa tehdä työtään tieteellisellä ammattitaidolla, mutta myös sydämellä ja myötätunnolla.
Bakteerien muodostamaa biofilmiä on vaikea tuhota   (1.12.14 12:52)
Biofilmi on bakteeriyhteisö, joka on kiinnittynyt johonkin pintaan, kuten parodontiitissa hampaan pinnalle ientaskussa. Riikka Ihalinin ryhmä selvittää bakteerin ja isännän vuoropuhelua, josta voi löytyä avain parodontiitin ja muiden tulehdusten hoitoon.
Viittomakieli puhuttelee tutkijaa   (6.11.14 15:04)
Viittomakieliä on tutkittu hyvin vähän. Akatemiatutkija Tommi Jantunen toivoo tilanteen muuttuvan: hän tutkii suomalaisen viitttomakielen rakennetta Jyväskylän yliopistossa.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > »

Tutustu myös näihin

  • LUMA Sanomat (klikkaa kuvaa):

  • LUOVA-verkkolehti (klikkaa kuvaa):  • MyScience (klikkaa kuvaa):